fbpx

Snel een oogkeuring voor uw rijbewijs bij Oogkeuring.nl

  • Voorkom lange wachttijden en maak direct een afspraak bij een van onze opticiens
  • Met een landelijk netwerk van ruim 200 oogspecialisten altijd een locatie bij u in de buurt
  • Rapport van de oogarts gaat via ZorgDomein snel, veilig en digitaal naar het CBR

8.8Klanten geven ons gemiddeld een 8.8 op basis van meer dan 3000 reviews

rijbewijskeuring oogarts

Waarom Oogkeuring.nl?

01.

Op korte termijn een afspraak bij u in de buurt

Maak snel en eenvoudig een afspraak bij een aangesloten opticien. Wij hebben meer dan 200 keuringslocaties, vespreid over heel Nederland. Ook bij u in de buurt.

02.

Alle gegevens worden direct digitaal verwerkt

Uw gegevens worden tijdens het onderzoek digitaal en veilig verwerkt. De oogarts beoordeelt uw dossier en komt snel met een advies over uw rijgeschiktheid.

03.

Onze oogarts is digitaal verbonden met het CBR

Het keuringsrapport wordt via ZorgDomein digitaal verstuurd naar het CBR. Zij nemen een besluit over uw rijgeschiktheid en brengen u vervolgens op de hoogte.

01

Vanaf welke leeftijd heeft u een oogkeuring nodig voor uw rijbewijs?

Vanaf 75 jaar dient u bij het aanvragen van een rijbewijs een gezondheidsvragenlijst in te vullen en een medische keuring te ondergaan. Het CBR kan daarnaast verlangen dat een oogarts op basis van uitgebreid onderzoek een rapport opstelt met advies over uw rijgeschiktheid en de verlooptermijn van uw rijbewijs. Het CBR neemt een besluit en brengt u daar vervolgens van op de hoogte.

02

Wat kost een rijbewijs keuring?

De tarieven van Oogkeuring.nl zijn zorgvuldig vastgesteld en voldoen aan de geldende NZA tarieven. Bij vrijwel alle oogkeuringen valt alles binnen het gehanteerde tarief van € 114,-. Niet alleen de minimaal 45 minuten onderzoek en beoordeling door optometrist en oogarts (directe tijd), maar ook andere werkzaamheden (indirecte tijd) zoals het voorbereiden van de keuring, de interpretatie van de Regeling Eisen Geschiktheid 2000, het duiden van de beschikbare medische informatie en het uitwerken en indienen van het advies bij het CBR. In enkele gevallen (minder dan 5% van alle keuringen) is aanvullend nog een Esterman gezichtsveldonderzoek vereist. Hiervoor kunnen wij u thuis bezoeken en de kosten daarvoor bedragen € 100,-.

CBR rijbewijs oogkeuring

€114.-

(exclusief eventueel Esterman gezichtsveldonderzoek)

Klantervaringen

A. Bouwman


Dit was mijn eerste keuring. De oogarts in het ziekenhuis had voorlopig geen tijd waardoor verlengen erg krap werd. Dit gaf rust.

Hüseyin Öztürk


Mijn rijbewijs was nog maar enkele weken geldig. Het was dus noodzakelijk om op korte termijn de keuring te doen. Hier werd rekening mee gehouden en we hadden een afspraak binnen een week.

Aimee Eijssen


Mijn eigen oogarts in het ziekenhuis wilde de keuring niet doen. Gelukkig kon ik zeer snel bij mijn eigen opticien terecht.

Mohamed Bennani


Ik moest overal lang wachten, maar kon via Oogkeuring.nl heel snel terecht in Weesp. Zeer content mee.

Raymond Koster


De optometrist was zeer kundig en legde alles goed uit. Ik had een paar dagen later al bericht van het CBR.

Veel gestelde vragen

Wat als ik al bij een oogarts in behandeling ben?

Loopt u al bij een oogarts en kunt u daar niet op korte termijn terecht? Dan kunt u altijd bij ons een afspraak maken voor uw oogkeuring. Om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, vragen wij u om zoveel mogelijk medische gegevens op te vragen en mee te nemen.

Vanaf welke leeftijd moet ik een oogkeuring?

Iedereen wiens rijbewijs verloopt bij een leeftijd van 75 jaar of ouder, moet een Gezondheidsverklaring invullen en een medische keuring bij een keuringsarts ondergaan om de rijgeschiktheid na te gaan. Als hieruit blijkt dat een specialist nader moet kijken naar uw ogen, wordt u doorverwezen naar een oogarts voor een oogkeuring.

Hoe lang is een CBR oogkeuring geldig?

Als u rijgeschikt bent bevonden door de oogarts en het CBR, kunt u een nieuw rijbewijs voor maximaal vijf jaar aanvragen. Daarna moet u zich opnieuw laten keuren. Het kan echter zijn dat de oogarts een kortere termijn adviseert, bijvoorbeeld omdat u een progressieve oogaandoening heeft.

Is het mogelijk om een second opinion voor mijn oogkeuring te krijgen?

In het geval dat de oogarts geen positief oordeel kan geven over uw rijgeschiktheid, kunt u altijd in gesprek gaan over de keuring. Er wordt dan contact met u opgenomen om het door te nemen. Als u dat wilt, kunt u elders een second opinion aanvragen voordat de keuring naar het CBR wordt gestuurd.

Wie neemt de oogkeuring af?

Als u bij Oogkeuring.nl een afspraak maakt voor een CBR oogkeuring, wordt u altijd gekeurd door een professioneel optometrist bij een lokale opticien. De bevindingen van de optometrist worden daarna in een digitaal dossier beoordeeld door een oogarts. U heeft dus zelf geen contact met de oogarts.

Snel duidelijkheid over uw rijbewijs?

Maak vandaag nog een afspraak bij Oogkeuring.nl en verzeker uzelf van een snelle service, deskundigheid en gemak.