fbpx

01.

De afspraak bij de optometrist voor het onderzoek

Op de dag van de afspraak neemt u uw verwijsbrief mee. De kans is groot dat de optometrist uw ogen druppelt om de pupillen wijder te maken. Hierdoor kan hij of zij een volledig oogheelkundig onderzoek verrichten. Uw zicht zal iets minder goed zijn gedurende een paar uur. Het is aan te raden om het zo te organiseren dat u niet zelf hoeft terug te rijden. De optometrist onderzoekt met geavanceerde apparatuur zeer uitgebreid uw ogen, verzamelt alle benodigde gegevens en verwerkt deze in een beveiligd systeem.

02.

Digitaal dossier

Direct na het onderzoek verstuurt de optometrist alle ingevoerde gegevens digitaal door naar de oogarts. De oogarts zal in de meeste gevallen binnen 3 werkdagen uw dossier beoordelen en een advies uitbrengen aan het CBR over uw medische rijgeschiktheid. Het CBR is uiteindelijk de instantie die bepaalt óf, en voor hoe lang, u mag rijden.

03.

Uitslag binnen een week

Het keuringsproces voor uw oogkeuring verloopt volledig digitaal. Hierdoor beschikt de oogarts en het CBR sneller over uw rapport. Het CBR kan daardoor sneller tot een besluit komen over uw medische rijgeschiktheid. Over het algemeen heeft u binnen een week na het bezoek aan de optometrist bericht van het CBR, al kunnen we daarover geen harde beloftes doen.

Waarom Oogkeuring.nl

01.

Op korte termijn een afspraak bij u in de buurt

Maak snel en eenvoudig een afspraak bij een aangesloten optiekzaak. Wij hebben genoeg keuringslocaties, verdeeld over heel Nederland. Ook bij u in de buurt.

02.

Alle gegevens worden direct digitaal verwerkt

Uw gegevens worden tijdens het onderzoek digitaal en veilig verwerkt. De oogarts beoordeelt daarna snel uw dossier waarna u op de hoogte wordt gebracht van het advies.

03.

Onze oogarts is digitaal verbonden met het CBR

Het keuringsrapport wordt via ZorgDomein, dus digitaal, verstuurd naar het CBR. Zij nemen een besluit over uw rijgeschiktheid en brengen u vervolgens op de hoogte.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen? Misschien staat het antwoord
al tussen de FAQ / Veelgestelde vragen.