Werkwijze

Werkwijze

Afspraak maken bij de locale opticien

Als u door het CBR bent verwezen naar de oogarts,  kunt u een afspraak maken met een,  bij ons aangesloten,  optometrist in de optiekzaak bij u in de buurt. Om een afspraak te maken kunt u het beste telefonisch contact opnemen. Houd er rekening mee dat het onderzoek minimaal een halfuur duurt.

De afspraak bij de optometrist voor het onderzoek

Op de dag van de afspraak neemt u uw verwijsbrief mee. De kans is groot dat de optometrist uw ogen druppelt om de pupil wijder te maken. Hierdoor kan hij of zij een volledig onderzoek, van ook het netvlies, verrichten. Uw zicht zal iets minder goed zijn gedurende een paar uur. Het is aan te raden om het zo te organiseren dat u niet zelf hoeft terug te rijden.

De oogartsen die keuren en het CBR

De optometrist onderzoekt met geavanceerde apparatuur zeer uitgebreid uw ogen, verzamelt alle benodigde gegevens en verwerkt deze in een beveiligde applicatie. Aan het einde van het onderzoek wordt alles verstuurd naar de oogarts die vervolgens,  binnen maximaal enkele werkdagen,  de keuring uitvoert en  deze  doorstuurt naar het CBR. Het CBR is uiteindelijk de instantie die bepaalt óf,  en voor hoe lang,  u mag rijden.

Advies oogarts na keuren aan het CBR voor het rijbewijs

Doordat deze manier van keuren vrijwel helemaal digitaal verloopt en er geen formulieren meer worden ingevuld en per post verstuurd hoeven te worden, is de kans op fouten en zoekraken minimaal. Over het algemeen heeft u binnen een week na het bezoek aan de optometrist bericht van het CBR, al kunnen we daarover geen harde beloftes maken.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen? Misschien staat het antwoord al tussen de FAQ / Veelgestelde vragen.

Zoek naar een locatie