fbpx

Nieuws

04-3-2024 • Jeroen

Rijbewijs verlengen bij 80 jaar

Bent u 80 jaar of ouder en wilt u uw rijbewijs verlengen? Voordat u een nieuw rijbewijs kunt aanvragen, zult u dan eerst wat zaken moeten regelen. U moet in ieder geval een Gezondheidsverklaring invullen. Bovendien moet u een medische keuring van een keuringsarts ondergaan. Onderdeel van de keuring kan ook zijn dat een specialist u moet keuren, bijvoorbeeld een oogarts. Wat er exact van u gevraagd wordt, hangt af...

09-22-2023 • Maarten Ruttenberg

Kun je met macula pucker autorijden?

Macula pucker is een oogaandoening die grote gevolgen kan hebben voor uw zicht. Het tast namelijk de macula aan, die ons in staat stelt om scherp te zien.

09-11-2023 • Maarten Ruttenberg

Esterman gezichtsveldonderzoek

Wordt er bij de rijbewijskeuring door de oogarts of het CBR om een Esterman binoculair gezichtsveldonderzoek gevraagd? Wij leggen hier graag uit wat de reden daarvoor is en wat u kunt verwachten.

06-12-2023 • Maarten Ruttenberg

Keuringsarts rijbewijs: dit moet u weten

Bent u op zoek naar een keuringsarts voor uw rijbewijs? En wilt u graag eerst meer weten over de keuring voordat u een afspraak maakt? In dit artikel leggen wij u uit wat u kunt verwachten en waar u rekening mee moet houden.

06-8-2023 • Maarten Ruttenberg

Keuring oogarts rijbewijs C/D

Bent u werkzaam als chauffeur op een vrachtwagen of bus? Dan is voor het aanvragen of verlengen van uw groot rijbewijs een medische keuring nodig en mogelijk onderzoek door een oogarts.

06-5-2023 • Maarten Ruttenberg

Wat is een optometrist?

Veel mensen weten niet precies wat een optometrist is en doet. Onterecht, want een optometrist is zeer belangrijk voor de controle en zorg van onze ogen. Een optometrist is gespecialiseerd in zorg voor de ogen het gezichtsvermogen. Ze kunnen oogonderzoeken uitvoeren, oogproblemen en -aandoeningen behandelen en contactlezen en brillen voorschrijven. Optometristen zijn geen artsen, maar werken wel nauw samen met oogartsen en andere medische professionals om de ooggezondheid van hun...

06-3-2023 • Maarten Ruttenberg

Met diabetes naar de oogarts: hoe het precies zit

Diabetes kan grote gevolgen hebben voor uw gezondheid, waaronder uw ogen. Daarom is het nodig om minstens iedere 10 jaar door een oogarts gekeurd te worden bij de aanvraag van een nieuw rijbewijs.

06-1-2023 • Maarten Ruttenberg

Gezondheidsverklaring: alles wat u moet weten

Iedereen moet voor zijn of haar rijbewijs tenminste één keer de Gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Afhankelijk van uw situatie moet dat vaker. De Gezondheidsverklaring is een lijst met vragen om uw rijgeschiktheid vast te stellen. Aan de hand van uw antwoorden bepaalt het CBR of u veilig de weg op kunt, of dat een medische keuring door een keuringsarts en eventueel een specialist gewenst is. U ontvangt binnen 4...

06-1-2023 • Maarten Ruttenberg

Hoe werkt rijbewijs verlengen vanaf 75 jaar?

Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75e verjaardag? Dan is er een medische keuring nodig om uw rijbewijs te verlengen. Wat hierbij exact van u wordt gevraagd, hangt af van uw gezondheid en medische situatie. U dient hoe dan ook de Gezondheidsverklaring van het CBR in te vullen om aan te tonen dat u nog rijgeschikt bent. Daarnaast is het nodig om u te laten keuren door een keuringsarts...

05-25-2023 • Maarten Ruttenberg

CBR oogkeuring voor rijbewijs bij 75 jaar of ouder

Wilt u ook na uw 75e verjaardag in bezit blijven van een rijbewijs, dan moet u enkele maanden daarvoor een rijbewijskeuring ondergaan. Het kan zijn dat het CBR u naar een oogarts doorverwijst voor nader onderzoek. Dan wilt u natuurlijk liever vandaag dan morgen een afspraak voor een oogkeuring om snel een nieuw rijbewijs aan te kunnen vragen.